perjantai 6. huhtikuuta 2018

Turvaistuin ja mihin päädyttiin?

Turvaistuinviidakossa seikkailu on melkoinen työmaa. Turvaistuimia on niin mahdottoman paljon ja mistä sitä tietää, mikä on hyvä ja mikä ei? Isofix vai turvavyökiinnitys? Palkki vai 5-pistevyöt? Selkä vai kasvot menosuuntaan? Kuka näistä kaikista nyt voi tietää ja osaa ottaa kaiken huomioon?

No, meille oli ihan selvää, että selkä menosuuntaan mennään ja mahdollisimman pitkään, kun se on lapselle kaikista turvallisin tapa matkustaa. Alun perin olin suunnitellut meille istuimeksi Klippan Triofixiä. Olin päättänyt jo, että siitä saadaan istuin koko istuinajaksi, kun kiloiksi mainitaan 9-36kg. Todellisuudessa selkä menosuuntaan sillä ei olisi pystynyt menemään niin pitkään kuin todennäköisesti tarve vaatii. Kuvittelin myös, että isofix-kiinnitys olisi ihan ehdottomasti turvavyötä parempi, mutta tämäkään ei pidä ihan paikkansa, sillä isofix-kiinnitteisessä istuimessa lapsi menee n. 18kg asti, mikä ei sitten riitä loppuun asti, vaan turvavyöistuimeen tai kasvot menosuuntaan pitäisi siirtyä ehkä jo hieman liian pienenä.

Näitä juttuja en tiennyt ennen tämän turvaistuimen hankintaa, vaan meidän turvaistuimen hankinnan tielle tuli miehen pienoinen piheys. Se ilmoitti, että Klippan on vähän turhan kallis ja eikö niitä muka muitakin ole. Se löysi heti alennuksesta tämän Britax Hi-Way 2:n joka osoittautui pikaisella testien selaamisella oikein päteväksi istuimeksi (helppo kiinnittää, saa tukevasti paikoilleen), joten tähän sitten päädyttiin. Tämä onkin hyvin pärjännyt testeissä ja tähän pitäisi mahtua pitkään. Turvaistuimen valinnassa suuri hyöty on kyllä tästä Turvaistuinblogista ja sen facebook-ryhmästä.

Asennus oli aika helppo, tosin sovituskiila jouduttiin hankkimaan lisäksi, kun meidän auton penkit on niin kaltevat, että ilman asento olisi jäänyt liian pystyksi. Mutta siinä se napero nyt matkustaa isojen tyttöjen istuimessa, en tiedä viihtyykö yhtään sen paremmin tai huonommin kuin ennenkään. Autolla matkustaminen ei ole oikein Aadan juttu, jos ei väsytä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti