sunnuntai 1. heinäkuuta 2018

Aada 11kk

Aada täytti viikko sitten 11kk, kuukauden päästä juhlitaan sitten jo 1v-synttäreitä! 11kk ikäinen Aada on reipas ja touhukas tyttö, joka osaa seistä ilman tukea, kävelee tukea vasten kovaa vauhtia, konttaa, osaa sanoa äiti, isi, tissi, kukka, hauhau ja namnam. Aada on hymyileväinen eikä ujostele juurikaan. Vieraissa ihmisjoukoissa, kuten juhlissa tai avoimessa päiväkodissa, Aada ihmettelee hetken ja sitten alkaa mahdoton touhu ja tohina.

Yleisesti ottaen Aada nukkuu yhdet päiväunet, parhaimmillaan klo 12-15. Yöimetys jätettiin pois ja meillä nukutaan yhtenäisesti noin 21-6. Aamulla ensimmäisenä pitää saada tissiä ja sitä nautiskellaankin sitten piiitkään ja hartaasti. Selvästi imetyshetket on kuitenkin tärkeitä edelleen ja imetystä jatketaan päivällä varmasti vielä pitkään. Öisin on kuitenkin ihana nukkua. Toki satunnaisesti Aada edelleen heräilee kesken yötä itkemään, ja vaatii hieman rauhoittelua, mutta nukahtaa uudestaan itsekseen ilman tuttia.

Ulkona parhaita juttuja on keinuminen, mäenlasku ja kiipeily. Valitettavasti myös hiekkaa ja etenkin kiviä on edelleen kiva lappaa suuhun… Leikkipuistossa ollaan käyty ahkerasti lähes joka päivä, meidän lemppari on Kirkkolammen leikkipuisto. Se on sopivan pieni ja rauhallinen eikä siellä ole liikaa soraa joka paikassa. Lenkkeillään edelleen myös ihan kivasti, mutta Aada ei enää viihdy rattaissa kuten ennen, joten välillä pitää pysähtyä jonnekin, että malttaa taas istua. Metsälenkeillä Aada matkustaa Manducassa ja siihen nukahtaa helposti ja nopeasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti